Fredagsmys

DSC_0001En bra sensommardag avslutades med en skön löprunda i Skatås. Valde att köra Skatåsmilen, en av mina absoluta favoritslingor.

Det som gör den speciell är att den är mycket varierad, ena stunden är det delat spår med de andra rundorna och många som springer, i nästa är man helt ensam ute på en smal stig. Variationen gäller lika mycket höjdskillnaden där det inte är många meter utan att det lutar åt ena eller andra hållet. En perfekt tur på strax under en mil som ger både löpstyrka och fartträning i ett pass.

Just nu är jag i en fas efter tävlingssäsongen då jag bara vill hålla igång kroppen och träna lugnt. För att inte jaga rekord hela tiden har jag bestämt mig för att pulsen inte skall gå över 150bpm, helst skall den ligga mellan 130-145. Annars älskar jag att jaga rekord, att tävla mot mig själv och att slå förra veckans tid på rundan. Därför är det perfekt för mig att kunna köra på puls och tid istället för att köra på distans.  Om ett par veckor gäller detta fullt ut när jag påbörjar ett 16 veckors program från Aktivitus.

Idag kände jag mig lite seg i benen efter onsdagens tur runt samma slinga. Vädret var perfekt med vindstilla och mycket varmt för årstiden.  Kom iväg bra förbi motionscentralen och de första backarna upp mot den högsta punkten. Det gick inte så snabbt men pulsen låg stadigt runt de 142bpm jag bestämt mig för. Det var inte bara vädret som var lugnt, fredagskvällen verkade också skrämt bort de flesta från motionsspåren. Såg bara ett par till som tog sig runt 8:an när jag korsade den, i övrigt var det bara små grodor och en hare ute.  Kände mig pigg och glad när jag närmade mig de sista backarna vid Brudarebacken. Fick hålla igen lite för att inte pulsen skulle dra iväg över 150 bpm.

Kom tillbaka till start efter en timma, inte i närheten av något rekord. Promenerade tillbaka till bilen mycket nöjd med att följt planen och inte tagit ut allt jag hade denna gång. Det är en sak jag måste bli bättre på, att ta det lugnt när jag skall och ta ut max vid rätt tillfälle.

Löpning: Skatåsmilen 9,9km, 1:00:59, snittpuls 146 bpm.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s