Skatås 8:an

Tog mig till slut ut på en runda i skatås runt 8:an. En runda med många minnen, vissa bra och andra mycket smärtsamma.  Dagens runda var en blandning av bägge sorter.

Började lugnt och piggt fram till backarna efter Härlandatjärn, här började ett elakt litet håll sätta in. Först började det på höger sida för att sen flytta över till vänster och slutligen samtidigt på bägge sidor.   Det var inte värre än att det gick att fortsätta i samma tempo. Vid 5km tappade jag energin totalt, vet inte varför, misstänker att både håll och energitappet kom från att jag åt lite tätt inpå löpningen.  Pulsen gick ner och det kändes som jag varit ute i minst två timmar i spåret. Benen kändes fräscha så jag bet ihop och intalade mig att allt bara satt i huvudet, så länge jag inte hade ont i benen är det bara mentalt. Kämpade mig igenom en km till och nu började det kännas bättre igen. Avslutade sista biten med att hålla igen, kroppen kändes pigg igen och jag kände att det kunde springa ett varv till. Höll mig till planen och klev av efter ett varv skönt att avsluta med en positiv känsla.

Detta pass satte punkt för denna veckas träning. Tre pass löpning fick jag ihop, perfekt, tre lugna fina pass, 2,8mil på 2h 45 minuter. 

Löpning: Skatås 8:an 7,93km, 44:01, snittpuls 142bpm, 5,33min/km.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s