8:an åt andra hållet

Dagen avslutades med en ett varv på 8:an i Skatås denna gång i vänstervarv. Vanligen springer jag nästan jämnt den i rätt riktning men ville få lite omväxling. Skillnaden är att man börjar med en rejäl stigning och avslutar med en seg uppförsbacke.  I gengäld får man en en enklare mittsektion med mestadels nedför.

Uppladdningen var som vanligt inte den optimala,  pizza till Sverige- Kazakstan var gott men inte så nyttigt. Matchen var trist och seg vilket gjorde att jag nickade till en liten stund, bra med återhämtning före löpningen.

Löpningen var lite märklig idag, först låg pulsen helt rätt och tempot var lagom. Efter 5km började utförsbackarna komma och jag tänkte inte så mycket. När jag kikade ner på klockan efter den sista hade pulsen dragit iväg till 159bpm, i utförsbacken. Det konstiga var att jag inte märkt det och inte kände av det i andningen. Drog ner på tempot och trodde att pulsen skulle droppa snabbt, men inget hände. Pulsen fortsatte att vara hög trotts att jag knappt rörde mig framåt. Allt annat kändes fint vilket förvånade mig. Körde på i snigelfart i 1,5km men tröttnade till slut och ökade hastigheten igen. Pulsen gick upp med ett par slag, sen hände inget mer. Körde på hela biten in mot mål och höll farten i den sista sega backen.

Vet inte vad det var som hände idag, men allt kändes toppen så jag är inte orolig.

 

Löpning: Skatås 8:an 7,93km, 46:07, snittpuls 151bpm, 5,48min/km.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s