Finalloppets provlöpning

Jörgen fotar i farten

Jörgen fotar i farten

Efter en dag hemma med målning i stallet och trimning av Dante vår bonushund åkte jag upp till Skatås för att vara med på Finalloppets provlöpning. Själva loppet går i november men de har ett par provlöpningar före det för den nyfikne.

Före starten träffade jag på Peter och Jörgen som bägge skulle springa den långa rundan. Vi kollade vilket tempo de tänkte köra och fast det var lite snabbt för mig med 5:30-6 min gav jag det ett försök.

Tävlingen börjar nere på planen vid 8:an och går upp mot Delsjöarna till en början. Efter någon km viker man in på milen och följer den upp till Brudarbacken, denna bit är en del uppför och går på grusvägar. Resten av rundan växlar mellan grusväg och trail och är mycket trevlig.

Redan i första backen upp från start insåg jag att tempot resten av gruppen hade inte var något för mig. Jag saknar just nu all löpkondis och är mer inställd på lugnt tempo. Turligt nog för mig denna dag var att Jörgen var lite ur slag efter ett benpass dagen före. Vi körde på i ett för mig lagom tempo och kunde istället tjöta lite på vägen. Har inte träffat Jörgen sedan Kalmar så det fanns en hel del att diskutera. Vi avhandlade gamla lopp, framtida mål och framförallt Kalmar.

Det blev en skön runda där jag höll till 14 km och fick kämpa mig igenom de sista 5 km. En stor bonus var vattenpausen vid Bertilsson stuga, schyst service på en provlöpning.  Vi ramlade tillbaka till Skatås igen efter 2:01  vilket för mig var mer än ok. Kommer försöka var med på nästa provlöpning de har 20 oktober kl 10:00.

Löpning: Finalloppet provlöpning  19km 2:01:40, snittpuls 146bpm, 6,24min/km.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s