Toppendagen

wpid-DSC_0232.jpg

Trött Ove efter 8:an

Kom upp till Skatås lite senare än jag hade önskat. Ville egentligen köra ett varv runt milen för att få till lite längd på passet, Nu blev det istället ett varv på 8:an eftersom mörkret hann lägga sig. Så kan det gå när man har det skoj på jobbet. Idag var det verkligen en dag när det var skoj, givande samtal om förändringar, klurande på förbättringar och på toppen en del grottande i statistik.

Kände redan när jag klev ur bilen att det skulle bli svårt att hålla det låga tempot jag satt att hålla månaden ut. Funderade lite och bestämde mig för att låta kroppen bestämma hur fort det skulle få gå. Drog iväg i ett för mig ok tempo gissar runt 4:45 första km. Stod emot nyfikenheten att titta på klockan efter puls och hastighet. Passerade Härlandatjärn och kände den bekanta känslan av håll på vänstersidan. Försökte ignorera det så gott det gick och köra på utan att dra ner på farten. Det fungerade okej men hela tiden låg hållet runt hörnet och lurade.

När jag kom halvvägs kikade jag en lite på klockan och såg att farten höll sig runt 5min/km. Detta trotts att denna sträcka innehöll ett par uppförsbackar. Med tre km kvar kändes det fantastiskt trevligt att springa, lite andfådd så jag gissade på att pulsen var mellan 165-175 bpm. I backen ner mot Delsjöarna försökte jag att hålla farten uppe och ligga kvar på samma ansträngningsnivå. Den km gick på 4,38, kul det var längesedan sist. Två km kvar och fortfarande pigg, lite håll men pigg. Kunde inte hålla mig och kollade på tiden, 29:45 borgade för att jag skulle klara att komma under 40 min. Just det jag bestämt mig för att undvika, det ständiga tävlandet mot mig själv. De sista två km gick snabbt och jag sprang in på 38:56 utan att spurta. Gött mos, bra tid utan att ta ut mig helt, dessutom var snittpulsen överraskande låg. Det verkar som att vilan gjort susen, det får bli mer av den varan framöver.

Kunde inte hålla mig i kväll när jag lagt in tiden på Funbeat.  Gick igenom mina tider på 8:an från det att jag började regga i mitten på 2009 fram till idag. Dagens tid hamnar på pallen, det var den tredje snabbaste jag gjort på just denna rund.  I morgon blir det vila och arbete följt av kvällsmöte, hoppas att det blir en lika utvecklande dag som idag.

Löpning: Skatås 8:an  7,93km 38:56, snittpuls 155bpm, 4,54min/km.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s