Katastroflöpning

Tog mig upp till Skatås för att köra ett varv på 8:an efter arbetet idag. Kände mig ok trots att jag bara hunnit med ett par koppar thé efter frukost.

Arbetsdagen var allt annat än lugn med medarbetarsamtal och planering av kvällen. Varje gång jag tänkte sätta mig ner en stund för att äta hände det något jag var tvungen att ta tag i, en del dagar är bara sådana.

Tvekade ett tag ifall jag skulle åka upp till Skatås eller åka direkt hem, valde till slut att ta mig dit i alla fall. Körde vänstervarv förbi sjön och upp mot Getryggen, en perfekt kväll att springa, vindstilla och lagom kallt. Fick upp farten lite lagom 5:20 per km halvvägs. Sen hände något vid 5km passeringen, energin försvann totalt, kände mig yr och klen. Gick en bit för att återhämta mig och började springa igen först en km senare. Kanske inte så konstigt med tanke på det lilla jag fått i mig under dagen, Ett par koppar thé och lite Aladdinchoklad ger en del energi, dock inte så långvarig. Tog mig runt efter en halv evighet och kände mig eländig en stund i bilen. Hade kanske kunnat springa på en hela varvet men ville inte bränna onödigt med muskler när energin var slut. Idag var det ingen tävling så då kan man gott lugna sig.

Nu lägger jag det skräppasset bakom mig och äter bättre inför nästa istället, vila i morgon och sen långpass på söndag.

Dagens träning: Löpning: Skatås 8:an  7,93km 47:06, snittpuls 140bpm, 5,56min/km

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s