Rehabvila

Det blev inget långpass löpning i dag, istället blev det ett långt pass i TV-soffan. Har varit stel i vänster vad de senaste dagarna och valde att vila den istället. Vaden stelnar till, blir stenhård och öm, framförallt i ett område på insidan där en gammal skada sitter. Senast jag ignorerade den stela känslan slutade det med ännu en bristning.

Vänster vad i behov av rehab

Vänster vad i behov av rehab

För att få den lite mjukare har jag smort in vaden med tigerbalsam och masserat vaden med en tennisboll. Ett perfekt nöje att göra i TV-soffan när det bjuds på F1 och lagtempo VM. Två sporter som är extrema inom sina områden. F1´n var inte speciellt spännande men lagtempot var en rysare hela vägen till sista laget. Det är en imponerande hastighet de lyckas få upp hojarna i och sen hålla farten i över en timme. Skall bli grymt kul att följa de kommande individuella tempoloppen i veckan.

Planen för kommande året börjar att klarna, en del saker kvar att filura på men snart är ramarna satta.

Hösten är här nu och tecken på det är flera, löven på träden blir röda och ramlar till slut av. För egen del innebär det att de tånaglar som tog stryk i slutet på året och växlade färg till blå även de börjar ramla av. Den sista lossnade i går efter att ha suttit löst den senaste veckan. Det märks helt klart att kroppen nu är inställd på lite vila och reparation. Mentalt är jag i bättre form i höst än förra året och jag känner nu för att börja träningen inför nästa säsong. Trots det har jag även i år lagt på mig ett par extra kg och känner mig lite tung i kroppen för tillfället.

I morgon är det 99 dagar kvar av året ett perfekt antal dagar att dra igång en utmaning mot mig själv. Idag däremot har jag ätit både godis och glass av den fetaste sort.

Veckans träning summeras till 4 pass fördelade på: Löpning 3st, 2:21:23, 18km. Styrka 1st 45min.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s