Start för 99 dagars utmaningen

Vaden var inte toppform idag heller. Vädret däremot var helt strålande mitt på dagen och som gjort för en cykeltur.

DSC_0253

Pintan efter en tur i höstsolen.

Körde hemifrån strax efter lunch och siktade in mig på en liten runda bort mot Kungälv. Vägen hemifrån mot Kungälv är perfekt för cykling, lagom med trafik och lätt kuperad. Det kändes att det var längesen jag att på cykeln, utan att pulsen gick upp speciellt kände jag mig andfådd. Det riktiga trycket i benen saknades också, men det gjorde inget eftersom jag bara ville vara ute och rulla i det sköna vädret. Efter en liten paus vid Rödbo för att säga hej till min farbror som jag inte sett på länge körde jag vidare bort mot Mysterna. Denna bit är lite tråkigare där den går längs med motorvägen. Körde förbi Kärra och tog mig upp mot Albatross, det gick lite tyngre i backarna förbi Bönered men inte värre än att jag kunde hålla tempot. Från Albatross var det inte långa vägen hem och jag kunde nöjt bromsa in på gården efter 1:09 och 30km.

Den sista biten rullade det på fint och jag tryckte på ordentligt. Efter en stund kom jag på varför jag plötsligt fått en massa energi. I lurarna körde P3 låten som gick på repet nere i Kalmar under Ironman Sweden 2013, Aviciis Wake me up. Helt plötsligt var man inte kvar i Säve utan körde på in mot T2 i Kalmar. Det är nu 10 månader kvar till det är dags nästa gång, och då blir det nytt rekord med hästlängder.

En del av dagen spenderades i väntrummet på akuten i Mölndal. Annelie slog i armbågen för ett par dagar sedan och den är nu helt kass. Det trista är när man äntligen får prata med någon skickar de en vidare med orden, det går nog snabbare på ett annat ställe, ni ser ju hur det ser ut här.  Så i morgon byter vi till Tuve istället sen får vi se vart vården tar oss.

Reglerna för 99 dagars utmaningen är nu satt, följande gäller för mig fram till nyårsafton:

Löpning: 41 pass, 50 mil, 55h.         Styrka: 41 pass, 39h.         Simning: 21pass, 30h.         Cykel: 20 pass, 30mil, 30h.

Kost som inte är tillåten: läsk, Pizza, ingen köpt hamburgare, noll godis samt glass. Kost som är ok: tårta på kallas, popcorn en gång i veckan, allt annat.

Mål 99 dagars utmaningen: Gå ner 5kg, vara skadefri och sätta nytt pb på Sylvesterloppet.

Dagens träning: Cykel, Rödbo- Kärra-Albatross  30km 1:09:37, snittpuls 137bpm, 25,86 km/h.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s