Cykelhöst

Vilket fantastiskt cykelväder denna dag bjöd på,  solsken, inte för kallt och nästan ingen vind. Om man inte tar fram cykeln och ger sig ut på en runda är man definitvit förtjänt av någon form av straff. Skönt att kunna utnyttja att man arbetar natt och ge sig ut på en runda när solen vämde som bäst.

DSC_0233[1]Körde hemifrån upp mot Albatross där golfpensionärerna lunkade runt i maklig takt. Svängde ner vidare mot Larsered och ner mot Kärra. Denna del är fin att cykla med böljande väg och fin utsikt över hästhagarna. Vek av in mot stan, passerade Backa svängde tillbaka på Lillhagsvägen för att runda St Jörgen och ta mig in mot Backaplan igen. Fram hit var tempot lugnt och fint, pulsen lite högre än jag hade önskat men inte någon katastrof. Med tanke på den antalet cykelpass sedan Kalmar var den helt klart ok.

Lite mer än halvvägs siktade jag in mig på att ta mig runt Säve flygplats och sen rull hem. Björlandavägen är inte speciellt kul med mycket trafik därför svängde jag in på den lilla vägen som går parallelt med den. Stallet som Annelie hade Albin i ligger här och en hel del andra små gårdar. Vägen är smal men toppenkul att cykla på med många sköna svängar.

Som avslutning på rundan fick jag en lätt motvind sista biten från Björlanda hem, vilket inte gjorde något när man vet att det strax är dags att kliva av hojjen. Rundan var riktigt skön och jag hoppas att vädret håller i sig de kommande dagarna, kanske hinner jag med ett par till, vem vet. Det är definitvit pass som det här som gör att man tar sig igenom snöblask och isregn under vintern.

Dagens träning: Cykel: Hisingen  37km 1:11:53, snittpuls 154bpm, 30,9 km/h.

Advertisements

One thought on “Cykelhöst

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s