Nattsvart löpning

Löpningen idag blev långtifrån den succé jag hade önskat. Tog mig ut på Skatås 8:an efter att ha lämnat av Annelie på hennes arbete. Första km kändes kanon, lite trött kanske och något tom känsla i magen men ok. Efter 4 km tog all energi slut, uppförsbackarna upp till 5 km var plågsamma. Det är märkligt att jag kan känna mig mer kraftlös efter ett par km i Skatås än jag gjorde efter 3 mil i Kalmar. En del säger att det enbart sitter i huvudet men jag är tveksam.

Nattsvart i Skatås

Nattsvart i Skatås

Återigen får jag betala surt efter att ha ätit genomrutten hela dagen. Eller kanske inte ruttet, utan mer fel, istället för lunch och middag körde jag på med en andra och tredje frukost istället. Det blir lätt så när både jag och Annelie arbetar natt. Vi vaknar vid olika tidpunkter och då är det lätt hänga på den som sist gått upp och äta lite lättare igen.

Något som bidrog till den kassa känslan var att alla lampor mellan 5,5-6 km var ur funktion. Av någon märklig anledning hade jag idag bestämt mig för att ta med mobilen, något jag normalt inte gör på denna rundan. Så nu var det bara att slå på ficklampan och jogga vidare i natten. Sista km kom ljuset tillbaka i dubbel bemärkelse, först lamporna och sen min energi. Laddade på så gott det gick och landade den på 4:34.

Det såg mörkt ut på många sätt och jag kände mig kass halvvägs lyckades den sista km vända allt. Nu måste jag bara skärpa mig med maten, äta mer regelbundet och framförallt bättre.

Dagens träning: Löpning: Skatås 8:an,  7,93km, 46:14, snittpuls 148 bpm, 5,50 min/km.

Advertisements

One thought on “Nattsvart löpning

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s