85 dagar kvar

Det har nu gått två veckor av min 99 dagars utmaning mot mig själv, detta innebär att det är 85 dagar att träna på.

DSC_0234I dag har jag hängt hemma i soffan med hunden och sen tog jag mig ut på en milrunda lagom till att mörkret gjort sitt intåg. Tänkte hinna upp till Skatås innan det blev mörkt men vi åt lite sent för det och därmed hann det bli kväll. Maten idag har funkat fint med alla måltider i hyfsad tid, pannkakorna till lunch och fruktsalladen på kvällen var dagens höjdpunkter. I morgon blir det en utmaning att få allt att stämma inför tävlingen vid 18:30 på Nya Ullevi. Det kommer att bli grymt kul att få springa 5 km där inne med klubbkompisarna. Jag vet att jag inte kommer vara med i täten men jag skall ge allt jag har för att göra en för mig bra tid. Om jag inte minns fel var det nästan 30 år sedan jag senast sprang på bana.

DSC_0236Varvet runt milen gick okej men inte mer. Tog på mig lite mycket kläder eftersom jag trodde att det skulle bli kallare än det var. Släpade även med mig ryggsäcken för att ha någonstans att göra av batteriet till pannlampan. Osmart som jag är fyllde jag den med vatten, något som inte behövs på den distansen. Extra vikten kanske gör under framöver men idag var den inte någon hit. Jag höll ett jämnt och fint tempo hela vägen, strax under 5:45 min/km utan att förta mig. Pannlampan är verkligen perfekt att ha med sig när ljuset går ner. Det är behagligare att springa med lampan än att förlita sig på elljusspåret, 8:an hade även idag 2,5 km släckta lampor. Ibland när jag springer på elljusspår bländas jag av lamporna och får jobbigt med synen, det händer aldrig med pannlampan.

Veckans träning:     löpning: 3 pass 23,1 km, 2h 15 min     Styrka: 1 pass 31 min       Simning: 0 pass     Cykel: 1 pass, 3,7 mil, 1 h 11 min. Detta innebär att jag missade ett simpass och ett styrkepass. Jag hoppade över det andra styrkepasset som jag planerat till söndagen pga tävlingen i morgon(hade glömt den när jag planerade veckan sist).

Kvar att hinna med på 85 dagar:

Löpning: 35 pass, 46,44 mil, 51h 40min.         Styrka: 40 pass, 38,5 h.         Simning: 21pass, 30h.         Cykel: 18 pass, 23,3mil, 27 h 40 min.

Kommande vecka är tanken att klämma in följande pass, 3 st löpning, 1 st cykel, 1 st simning, 2 st styrka.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s