Gimli

De senaste dagarna har inte varit de roligaste jag haft. Gimli vår goa och superglada Weimaranerkompis fick somna in i måndags eftermiddag lugnt och stilla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Redan i somras fick vi besked att allt inte stod rätt till med vår tokiga vän. Vid ett par tillfällen hostade han så mycket att han kräktes. På Västra Djursjukhuset konstaterade man att han hade en tumör på lungan och att enda chansen var att operera bort den och en i stort sett hela ena lungan. Vi var tveksamma om det var värt att göra en så stor operation ifall det innebar lidande för honom. Vi fick veta att det troliga var att han skulle kunna vara med oss under en längre tid ifall det gjordes.

20060723 084

Att följa med matte & hästen var en favorit.

Han gjorde operationen i början av juni och stannade nästan en vecka på djursjukhuset. Redan efter ett par dagar var han rastlös och ville hem till flocken. Tumören var större än man först trott och vägde över 1,2 kg. Undersökningen av den var positiv den verkade inte aggressiv och allt såg bra ut.

DSC_0441

Nyopererad

Gimli har under sommaren och hösten verkat vara lika pigg som alltid och utan tecken på sjukdom. Förra veckan kom kallelsen till uppföljningen på Västra Djursjukhuset. Nu hann vi inte ens boka in en ny tid, i lördags blev han slö och loj. Vi trodde att han kanske dragit på sig någon förkylning eller virus av något slag. På lördagskvällen ville Gimli inte springa som han alltid gör när vi ger hästarna kvällsmat. Han orkade bara ta ett par galoppsprång innan han stannade och hostade. När jag kände på hjärtat slog det både hårt och allt för ofta. Efter ett samtal med jouren på Blå Stjärnan fick vi åka in akut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hela familjen i soffan efter en skön träningsdag.

Vi träffade veterinären och gjorde en röntgen av lungorna. Beskedet var att det rörde sig om lunginflammation och att det fanns annat på röntgenbilden som såg allvarligt ut. Jag fick lämna vår vän på intensiven där han fick syrgas och ett batteri av medicin. På söndagen undersöktes hjärtat som såg bra ut, tester på vätskan i lungorna togs och han fick ännu mer medicin. När vi hälsade på honom på sjukhuset var han trött men glad att träffa oss.

20060121 045

Springa i snön är inte så dumt.

Under måndagen kom beskedet vi inte ville få, provsvaren från vätskan i lungorna var klara, cancern som gett honom den första tumören var kvar och var aggressiv. Det fanns därmed inte något mer att hoppas på, ingen mer utväg och inget mer hopp om fler år tillsammans. Vi fick en sista stund tillsammans i måndags innan han somnade in mellan oss.

20060114 inneb. 022

Gimli/ Dutch/ Gimzza/ Gonzzo/ vännen/ hundkompisen/ VBH…många namn på en fantastisk kompis.

De senaste dagarna har jag haft fullt upp på dagarna med heldagsmöten. Kvällarna har jag och Annelie mest tagit det lugnt och tagit hand om varandra. Det är helt galet hur mycket plats den lille hunden har tagit i våra liv. En elak liten förkylning bröt dessutom ut i tisdags. Därmed har träningen legat på is sedan förra veckan. Kanske lika bra med tanke på hur ont i foten och knät jag hade sist jag sprang.

Nu hoppas jag på att förkylningen går över snabbt så att jag kommer igång med mitt 16 veckors Aktivitus program.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s