TI coachning och lite sömn

Tidig morgon för att hinna ge hästarna mat innan jag hämtade Annelie på hennes arbete. Sen hem för att släppa ut hästarna och skicka Annelie i säng. Vissa dagar måste man pussla för att få ihop allting, speciellt när man har nattarbeten i familjen.

wpid-FB_IMG_13928988350720096.jpg

Ett problem med en bra coach är att hon även är mycket populär, vilket är lika med fullbokad jämnt. Anna-Karin är en mycket bra coach därför extremt fullbokad. När nya tider släpps gäller det att hänga på låset, dagens pass bokade jag in i november. Vi försökte få alla tider på Annelies lediga veckor, men detta pass lyckades vi inte med. Vi skulle vara i Valhalla för att köra igång 13:30 och med resor, ombyten, frukost osv…. blev det bara ett par timmars sömn för Annelie.

Vi började med den obligatoriska insimningen, 100 meter avslappnat och fint är meningen, men det känns alltid kantigt och stelt. Passet ägnades åt blandade övningar för att få till delarna för en bättre helhet. Det är alltid gott att få justeringar från bassängkanten för alla små saker man lägger sig till med under egenträningen.  Vi varvade även med lite serier för att få till lite högre tempo.

Vet inte om vattnet var extra tjockt idag men jag fick inte till något bra glid. Där jag normalt ligger mellan 31-34 armtag ibland ner mot 29 hamnade jag runt 35-37. Kanske hade jag samma valla som norrmännen i OS, eller också var det uppförsbacke i bassängen. Fick upp farten trotts allt, men som sagt med fler armtag än jag skulle vilja använda.

Annelie kämpade på i sitt sömndruckna tillstånd. Hon hade lite kämpigt med en del av övningarna, framsteg gjorde hon hela tiden, vilket var kul. Sömnbrist påverkar oss människor väldigt mycket och leder till olyckor mer frekvent än man tror. Med lite sömn i kroppen fick hon inte dem bästa förutsättningarna för att lyckas i en träning som bygger mycket på motorik och takt. Hon var lika glad för det och såg det positiva i att ha gjort framsteg under dagen, det är beundransvärt. Efter passet var det expressfart hem igen för att få Annelie i säng för ett par timmars ytterligare sömn.

I kväll var jag hemma hos en kompis som skall hänga med mig och Annelie på TEC 100 i april. Det blev en del diskussioner om utrustning, mat och hur de 16 milen skall besegras.  Jag tror stenhårt på mina nya Hoka maximum skor. Nu behöver jag bara komplettera med en ny Raceväst, ett par gaiters och ett par nya tights, sen är det tävlingsdags.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s