Dubbelpass

Idag blev det ett dubbelpass för första gången på länge. Började med dagen med en promenad i Slottskogen med Annelie och Hector, bra träning för den lille kompisens huvud. Vi har ju inte allt för många okända hundar hemma på gården så lite miljöträning och koppelpromenad är välbehövligt.

20140302-234125.jpg

Trött hund efter en dag i storstaden.

Annelie skulle arbeta vid två så jag passade på att ta ett simpass i Valhalla. Söndagar verkar vara en bra dag för simning, lugnt och fint  med många banor där det bara var en eller två i. Blandade drillar med ren simning, försökte fokusera på att få benen att sparka mindre i sidled och mer rakt bakom mig. Det gick ok enligt mig, men jag var ju själv så jag vet inte hur det såg ut. Det har ju hänt mer än en gång att jag tyckt att allt verkar ok, men sen när man filmar sig och ser eländet kommer verkligheten i kapp. Dagens simning gick i snigelfart eftersom jag numera bara har ett par badshorts att simma i. Efter sista passet när jag tog av mig mina vanliga badbyxor hade dem spruckit i grenen, hoppas att ingen simma tillräckligt nära. 🙂

En kille som vi kallar fontänen eller plaskaren var på plats och röjde så att det skvätte upp i taket.  Nyfiken på hur snabbt han simmade tog jag fötter på honom och fick en otrolig simupplevelse på köpet. Det var inga problem att följa på hans fötter fartmässigt, däremot var det i stort sett omöjligt att se vart man var på väg eller var upp var. Känslan var lite som att simma i en bubbelpool där någon gjorde bomben med jämna mellanrum. Tappade lite vid vändningen efter 50 meter, han voltvände och jag körde min vanliga rundsimning.

Efter simningen tog jag mig upp till Skatås och siktade in mig på ett långpass. Ryggsäcken på med lite vatten, tjockis Hokan på fötterna och pannlampan nedpackad ifall det skulle bli mörkt. Sprang vildmarksleden ut och upp över Getryggen, ner mot Kåsjön, tillbaka mot Prästtjärn, tillbaka över Getryggen och sista biten på milen tillbaka till Skatås. Löpningen kändes bra stundtals men inte så bra andra stunder. Vet inte hur långt det blev men huvudsaken var att vara ute länge och jag är mer än nöjd med 2:45. Hoka one one fungerade kanon i terrängen, synd bara att dem kändes lite små i storleken. Kanske måste jag införskaffa ett nytt större par innan TEC100.

Det kommer bli intressant att se hur kroppen reagerar på detta i morgon, just nu känns det lite stelt men inte så farligt.

Advertisements

One thought on “Dubbelpass

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s