Intensivveckan 2014, halvtid

Tiden går som bekant fort när man har roligt. Nu har det redan gått mer än halva intensivveckan, tre av fem pass är simmade. Varje simmat pass, led av fantastiska simcoachen  AK, är utvecklande och inriktat på en specifik del av simningen för att få till en ännu bättre helhet.

DSC_0229  Hittills har vi hunnit med att lära oss mer om balansen på både längden och tvären. Hur man gör så lite motstånd som möjligt(under simning). Idag var fokus på hur man får mer kraft och därmed fart från höftrotationen.  Alla dagar har vi kört tester av hur många armtag man tar på 50 meter, föga förvånande minskar antalet för varje tränat moment. Annelie gör störst framsteg men även jag hittar en hel del att träna på.

Gruppen är en go blandning av alla slag, den gemensamma nämnaren verkar vara Iron Man Kalmar i augusti. Om jag inte räknade fel i måndags är det 85-90% som är anmälda till årets race. Vi får helt enkelt vänta tills dess med att få facit på vem som tagit till sig denna veckas instruktioner bäst. 🙂

Min simning känns superbra under korta stunder, men när det gäller att hänga i lite längre under serier får jag en del problem. Under gårdagens 9×50 med 20 sekunders vila mellan tappade jag det fullständigt mitt i. Tiden för serien landade på 7:34, vet inte om detta är bra eller inte eftersom jag aldrig mätt denna typ av serie förut. Högerarmen gick in mot mitten, huvudet åkte upp vid andningen och benen var allt annat än strömlinjeformade. Får kanske skylla lite på migränen som började kännas  mitt på dagen och sen blommade ut i full kraft vid 17 snåret. Fick hoppa i säng vid 18 vaknade en kort stund 19:30 när Annelie hade gjort lite mat, somnade sen igen. Vaknade vid 8:30 som en ny människa, lite seg i ryggen av allt sovande men annars i fin form.

Idag följde vi upp serien med 9×50 men med 15 sekunders vila. Tyckte att jag kunde hålla ihop det mycket bättre idag, benen spökade igen, men andningen gick bättre. Tiden stannade denna gång på 7:25, kände mig betydligt fräschare mot gårdagen. Fick dessutom en ordentlig spark i ansikten vid en varvning under sista längden. 🙂 Glasögonen åkte på sned och det blev en riktig Triathlonkänsla sista 25 meterna.

Det som gör mig mest glad är att jag sista gångerna i bassängen kunnat simma 50 meter med 28-31 armtag utan att dra ner för mycket på farten. Tidigare har jag kommit ner till detta antal men då tappat säkert 10 sekunder per längd. Som bäst har jag lyckats med 25 st, men då var det mycket glidande och lite fart.

I morgon kör vi igen, en timma av simning när den är som bäst, alltså TI med coach AK.

 

 

Advertisements

2 thoughts on “Intensivveckan 2014, halvtid

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s