Snabbare och snabbare dag för dag.

TotalImmersionSwimmingFjärde dagen av intensivveckan bjöd på swing för hela slanten. Swing denna underbara övning som kan kombineras i på så många sätt.

Vi började med den grundläggande eller förberedande övningen där armbågen hölls i linje med vattnet. Tanken är att leda rörelsen med armbågen något före underarm och hand. Detta moment görs två gånger med paus längst fram, därefter tar man en nypa luft, innan det hela upprepas igen.  Efter någon längd eller två lyfts armen upp en liten bit och vattnet når nu halvvägs upp på underarmen i övrigt samma som föregående. Det tredje steget är det handledshöjd på vattnet och slutligen bara fingertopparna som släpas lite försiktigt i vattenytan.  Alla omgångar skall ske med avslappnad och kontrollerade rörelser där balansen är avgörande för framgången.

När man känner sig redo byts pauserna med andning ut mot ett armtag där det gäller att få över kraften via rotation i höften. Efter det att man   förhoppningsvis glidit iväg en hel massa metrar tar man sig en lite ny luft och är redo för andra sidan.

Som sagt denna övning går att kombinera i en mängd varianter, med  två eller en paus, med vatten i olika höjd och med försök till integrerad andning.

Jag lyckades bra med övningarna, men upptäckte att jag måste passa mig för att inte tappa positionen jag håller den främre Skatehanden i. Det är lätt att jag koncentrerar mig för mycket på  vad min swingarm håller på med. Speciellt är det min högerarm som tenderar att söka sig in mot mitten och lite för mycket upp.

Dagen avslutades med en serie om 2×100+ 5×50 med 20 sekunders vila mellan. Började lite lugnare idag för att hålla hela vägen, första 50 kändes kanon sen kom vändningen, jag vänder som en strandad val, inte alls bra. På grannbanan simmade Stefan och jag tappade säkert 4 meter på bara att vända. Kom in efter första 100 och fick pusta ut en stund, 20 sekunder går oerhört fort ibland. Resten av serien kändes kontrollerad, om något kass andning där jag varvade 2 takt med 4 takt, 5 takt, 3 takt med ingen takt alls. Det var mer än en gång som AK fick påminna mig om Lasern vid andningen och så klart benen. Sista biten in mot kaklet hade jag krafter kvar och kunde öka lite till. Serien stannade på 7:15 nytt pers i dag igen, gott är det. Annelie dundrade på och kapade på sin bana rejält på sin tid från gårdagen. 🙂

I morgon är det sista dagen för denna gång, synd just som vi fått upp farten lite.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s