Ryggläge framför TV´n

 

Vaknade till slut efter att klockan ringt tre gånger. Kanske inte så konstigt att det var tungt att få upp ögonen denna morgon när sömnen inskränkte sig till 4 timmar.

DSC00469

Kom hem i natt kl.04:15 från arbetet, matade hästar, rastade hund och åt lite frukost, kom i säng runt 5. Typiskt att Tre kronor hade den tidiga matchen idag med start kl.09:00.

Har idag kört dubbla löppass av bara farten. Ett kort efter arbetet i natt, 2 km mellan kasinot och Preem där jag parkerat. I kväll blev det ett lite längre uppe i Skatås där den klassiska 8:an stod för motståndet. Senast jag körde denna runda var i början av oktober, därför hade jag ingen susning om vilket tempo jag skulle lyckas hålla.

Valde mina nya Hoka på fötterna, dessa kommer helt klart bli en ny favorit. Trots att dem är höga, breda och något tyngre känns dem smidiga med massa löpglädje. Jag tror att det blir denna typ av skor jag kommer att använda på längre lopp framöver, förmodligen även i Kalmar. Jag är dessutom övertygad om att det kommer vara fler och fler som hoppar på maximumtrenden under 2014-2015. För en trend och motreaktion till barfotalöpningen kommer det att bli.

Jag överraskade mig själv med att hålla ett bra tempo första 3,5 km fram till backarna. Överraskande eftersom detta var mitt 5 löppass sedan 2 december,varav alla dessa skett den senaste veckan. Förvånat tittade jag på klockan igen efter ytterligare 2 km och kunde konstatera att jag inte tappat speciellt mycket, höll fram till dess runt 5:30 tempo. Fick lite håll i 1 km men det släppte precis när jag hade sista backen kvar.

Knäppte av klockan efter 43:17 och nästan 8 km trevlig löpning. Det var rätt slitsamt men gick mycket bättre än jag kunnat föreställa mig före start. Jämfört med förra året står sig tiden bra, jag sprang denna rundan 7 gånger 2013 och det var bara en av dem som tiden var bättre. Den gången var tiden mycket bättre, 38:56, men det kommer även i år.

I morgon blir det PT med simcoachen AK vid lunchtid, efter det vila och återhämtning.

Advertisements

Morgonsim

image

En nöjd Annelie efter morgonens pass.

Efter att ha gett hästarna lite frukost och själv tagit en kopp thé hämtade jag upp Annelie på hennes arbete. Vi var ganska tidiga till Valhalla, i alla fall med våra mått mätt, men vad hjälpte det när bassängen svämmade över av ivriga simmare.

Vi hittade en bana med enbart fem glada och lagom snabba crawlare och hoppade i. Anneli var taggad som attans efter en natts arbete och körde på längd efter längd. Själv var jag lite morgontrött och blandade vanlig sim med TI-drillar. En bra kombo för mig, är att starta strax bakom Anneli köra någon form av övning 25 meter för att sen simma resterande 25 meter. På detta sätt kommer vi bägge fram till andra sidan ungefär samtidigt.

Vi fick sällskap idag av Jörgen som dök upp samtidigt som oss, eller dök i kanske är en mer korrekt beskrivning.  Han har gjort framsteg sedan sist och hans simning ser nu riktig fin ut.

Nu är det nattarbete, i morgon får det nog bli en tur i löpspåret efter Tre Kronors hockeymatch.

 

Hoka one one, sköna skor för en tungviktare

Äntligen kom jag ut på en första riktig runda med det senaste tillskottet av löparskor, Hoka one one Stinson Evo Trail.  Det blev en runda i regn och stormväder, inte den bästa kombon för att prova nya skor, men skönt att komma ut till sist.

20140216-224315.jpg

Jag tog en sväng på ridvägarna bort till Säve och sen hem igen, 7,7km av mestadels grusväg, lite asfalt och en kort bit vattensjuk åker. En lagom tur för någon som inte sprungit ordentligt på månader. Skorna kändes toppen, tjocka och goa men inte så klumpiga och tunga som jag var orolig för. Det är nu 50 dagar kvar till TEC 100 så nu är det dags att kliva av latspåret och ta i lite ifall det skall bli några 100 miles.

Körde lite simning med Annelie i Valhalla igår vilket kändes fint, bra flyt och kunde med lätthet hänga med alla storplaskande grabbar som just då var där. Det var väl inga raketer där men det gjorde inget. Det ger en speciellt skön känsla när man bara kan glida med med hälften av armtagen när man har någon form av fontän framför sig.

Hann även boka in mig och Annelie på två PT tillfällen i maj och juni innan AK blev fullbokad.

Toppendagen

wpid-DSC_0232.jpg

Trött Ove efter 8:an

Kom upp till Skatås lite senare än jag hade önskat. Ville egentligen köra ett varv runt milen för att få till lite längd på passet, Nu blev det istället ett varv på 8:an eftersom mörkret hann lägga sig. Så kan det gå när man har det skoj på jobbet. Idag var det verkligen en dag när det var skoj, givande samtal om förändringar, klurande på förbättringar och på toppen en del grottande i statistik.

Kände redan när jag klev ur bilen att det skulle bli svårt att hålla det låga tempot jag satt att hålla månaden ut. Funderade lite och bestämde mig för att låta kroppen bestämma hur fort det skulle få gå. Drog iväg i ett för mig ok tempo gissar runt 4:45 första km. Stod emot nyfikenheten att titta på klockan efter puls och hastighet. Passerade Härlandatjärn och kände den bekanta känslan av håll på vänstersidan. Försökte ignorera det så gott det gick och köra på utan att dra ner på farten. Det fungerade okej men hela tiden låg hållet runt hörnet och lurade.

När jag kom halvvägs kikade jag en lite på klockan och såg att farten höll sig runt 5min/km. Detta trotts att denna sträcka innehöll ett par uppförsbackar. Med tre km kvar kändes det fantastiskt trevligt att springa, lite andfådd så jag gissade på att pulsen var mellan 165-175 bpm. I backen ner mot Delsjöarna försökte jag att hålla farten uppe och ligga kvar på samma ansträngningsnivå. Den km gick på 4,38, kul det var längesedan sist. Två km kvar och fortfarande pigg, lite håll men pigg. Kunde inte hålla mig och kollade på tiden, 29:45 borgade för att jag skulle klara att komma under 40 min. Just det jag bestämt mig för att undvika, det ständiga tävlandet mot mig själv. De sista två km gick snabbt och jag sprang in på 38:56 utan att spurta. Gött mos, bra tid utan att ta ut mig helt, dessutom var snittpulsen överraskande låg. Det verkar som att vilan gjort susen, det får bli mer av den varan framöver.

Kunde inte hålla mig i kväll när jag lagt in tiden på Funbeat.  Gick igenom mina tider på 8:an från det att jag började regga i mitten på 2009 fram till idag. Dagens tid hamnar på pallen, det var den tredje snabbaste jag gjort på just denna rund.  I morgon blir det vila och arbete följt av kvällsmöte, hoppas att det blir en lika utvecklande dag som idag.

Löpning: Skatås 8:an  7,93km 38:56, snittpuls 155bpm, 4,54min/km.

Flygande macka

wpid-DSC_0364.jpgPå väg hem från en toppenkväll på arbetet. Premiären på Aladdin med utklädd personal, Aladdinchoklad till gästerna, magdans & en ny maträtt i restaurangen, flygande macka en höjdare.

Det är otroligt kul att alla ställer upp och ger järnet för våra gäster, extra kul att gästerna också ställer upp och bjuder på sig själva. Det blir en mycket lyckad kombination för en bra kväll på jobbet. Nu är det tre månader med Aladdin och sen är det dags för nästa premiär Wizard of Oz, även den premiären fredag den 13:e. Den flygande mackan var förresten en succé och det är tur för min figur att vi bara har den under en helg.

 

Finalloppets provlöpning

Jörgen fotar i farten

Jörgen fotar i farten

Efter en dag hemma med målning i stallet och trimning av Dante vår bonushund åkte jag upp till Skatås för att vara med på Finalloppets provlöpning. Själva loppet går i november men de har ett par provlöpningar före det för den nyfikne.

Före starten träffade jag på Peter och Jörgen som bägge skulle springa den långa rundan. Vi kollade vilket tempo de tänkte köra och fast det var lite snabbt för mig med 5:30-6 min gav jag det ett försök.

Tävlingen börjar nere på planen vid 8:an och går upp mot Delsjöarna till en början. Efter någon km viker man in på milen och följer den upp till Brudarbacken, denna bit är en del uppför och går på grusvägar. Resten av rundan växlar mellan grusväg och trail och är mycket trevlig.

Redan i första backen upp från start insåg jag att tempot resten av gruppen hade inte var något för mig. Jag saknar just nu all löpkondis och är mer inställd på lugnt tempo. Turligt nog för mig denna dag var att Jörgen var lite ur slag efter ett benpass dagen före. Vi körde på i ett för mig lagom tempo och kunde istället tjöta lite på vägen. Har inte träffat Jörgen sedan Kalmar så det fanns en hel del att diskutera. Vi avhandlade gamla lopp, framtida mål och framförallt Kalmar.

Det blev en skön runda där jag höll till 14 km och fick kämpa mig igenom de sista 5 km. En stor bonus var vattenpausen vid Bertilsson stuga, schyst service på en provlöpning.  Vi ramlade tillbaka till Skatås igen efter 2:01  vilket för mig var mer än ok. Kommer försöka var med på nästa provlöpning de har 20 oktober kl 10:00.

Löpning: Finalloppet provlöpning  19km 2:01:40, snittpuls 146bpm, 6,24min/km.